Historia

Aikoinaan tila sijaitsi lähempänä Ruuhijärven keskustaa, ja siirtyi nykyiselle paikalleen isojaon aikaan. Tilan maantieteellinen sijainti ei ole muuttunut vuosien saatossa montaa kilometriä, mutta se, minkä kunnan alueella Ruuhijärvi sijaitsee, on vaihtunut useasti: alkujaan se oli osa Hollolan pitäjää, jonka jälkeen kylästä tuli osa Nastolan kuntaa. Viimeisin muutos tapahtui, kun Nastola liittyi osaksi Lahtea, ja näin ollen nykyään Ruuhijärvi on pinta-alaltaan Lahden suurin kaupunginosa.

Nykyaika

Tilaa on pyritty ja pyritään kehittämään koko ajan. Nykyinen tilan tuotantosuunta alkoi muotoutua vuonna 1995, jolloin nykyinen isäntäpari Petri ja Minna ottivat ohjat käsiinsä. Tilalla on ollut eläimiä lähes aina, mutta vuonna 1995 palasivat naudat ja siat. Siat jäivät taka-alalle parin vuoden sisään, ja nyt tilalla on nautoja; tila on laajentunut nykyiseen muotoonsa vähän kerrallaan, ja muotoutuu edelleen. Tällä hetkellä tilalla kasvaa noin 120 lihanautaa ja 30 emolehmää sekä Hereford-sonni.

Ensimmäinen iso harppaus ekologiseen suuntaan tilalla tehtiin vuonna 2007, kun viljan kuivaaminen öljyllä lopetettiin. Öljyn syrjäytti vuonna 2008 valmistunut lämpökontti, joka käyttää lämmitykseen vain uusiutuvia energianlähteitä, pääasiassa pellettiä. Uusin ekologinen muutos on aurinkoenergia, joka saatiin käyttöön keväällä 2017. Tällä ajattelutavalla pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeä.

Hietalan tilan löytää myös sosiaalisesta mediasta!

Instagram: hietalantila_
Facebook: Hietalan tila